Friday, December 17, 2010

Apa ada pada TAG..



 
Mode : merapu

Assalammualaikum kawan2…

Sebenornya saya ni.. tak ada mood nak update belog..
Tiba2.. bila jenjalan kat belog akak saya, dia cerita pasal tag..
Alih2, dia tag saya pulak…

Apa benda la tag ni…

Eceli..
Saya cuma tahu pasal tag ini hanyalah di Facebook..
Orang duk sibuk tag gambarlah tag video lah..
Rupanya dekat belog pun ada tag ye..
Eceli lagi..
Tag ni macam mana nak buat??
Adakah hanya jawap soalan seperti akak saya duk jawap tu..
Huhu belasah je laa..

Eceli lagi sekali,
sedikit pasal kak saya ni..
Kalau kawan2 jenjalan di dunia maya ni..
terperasan belog nama Intankuterpilih..
akak saya la tu..
dan ada seorang anak lelaki nama dia Luqman Hakim B Haizul Izat

OK..
sesi menjawap tag menjalan seperti dibawah..

1. Bagi 3 makanan yang korang paling suka dan sila bagi specific nama makanan tersebut and the way you like it.
                1. Masakan mak
                2. Masakan mak
                3. Masakan mak

2. 2 jenis air apa yang korang paling suka?
                1. Air teh tarik yang mak buat.
                2. Air skrim

3. Which type of food yang korang prefer, pilih malay, chinese, japanese, westren, italian, mexican, arabian?
                1. Malay
                2. Jawa
                3. Thai

4.  Apa makanan yang korang paling expert masak? Dalam kata lain,takyah tengok resepi tapi at the same time bila org lain rasa,orang akan kata ‘wah!gila sedap’
 Tak pernah masakkan orang, semua masak sendiri, komplen sendiri..

5.Semahal mana korang bayar untuk makanan korang?
RM4 je sudah.

6.Beri nama restorant favourite. Apa makanan kat situ yang paling sedap?
Jarang makan luar. Ntah restoren abang ipar saya kot..

7.Ayam,kambing,lembu,itik,burung puyoh,burung wak2,rusa,landak,merpati,ayam denak. Mana satu yang korang suka? Kalau korang ada suke yang lain aku xlist,bagitau je la.
Kucing

8.Restorant/cafe pertama korang dating bersama pasangan anda?dan mkn/minum apa?klu korang ingat la kan?
Tak pernah dating lagi. Nanti dah nikah baru saya jawap soalan ni ye..

9.Apa makanan yg selalu remind korang terhadap pasangan korang?kenapa?
Jawapan seperti diatas

10.Kalau pergi rumah orang,korang berharap orang tue hidang apa?
Kuih Almond London

11.Makanan yg korang memang tak boleh nak telan langsung.samada tak sedap/tekak korang dah kembang.
makanan dah basi.

12.Menu raya yang paling disukai.
Sambal jawa mak masak dan keputat yang dianyam sendiri..

13. Jajan/cekedes favourite?
cekelat

14.Beri 2 makanan yg emak korang masak yg korang suka?
1.       ayam masak merah
2.       Sambal jawa mak

15. Makanan paling pedas yang korang makan. Sapa masak?
Ntah lah dah lupa. Saya memang anti pedas.

16.Korang kalau jumpa orang yang TAGG ni, apa agaknya korang nak hidang/belanja?
cekelat yang murah2 sudah la.. tadi kata suka cekedis cekelat.

17.Sila TAG 5 0rg & paksa mereka buat Tag ini?
Nak tag orang??? Jap pikir sapa bakal jadi mangsa.. 


macehh..
kerana sudi ketagg saya..

p/s : maaflah kawan2, kali ini entri merapu sikit.. tak ada kena mengena dengan kisah..

2 comments:

INTANKUTERPILIH said...

tak aci, byk tiru jwpan akak ni..

anazahra said...

haha...

abih dah memang tersama plak..
tak kan nak tipu plak..

huhu

Related Posts with Thumbnails