Friday, March 4, 2011

Manusia luar biasa




Saja nak share 1 motivasi dari IKIM.fm.. Sepanjang perjalanan ke tempat kerja, seawal 720 pagi..


Manusia luar biasa bukanlah seperti Superman atau Batman atau pula Cicakman tidak ketinggalan juga Transformer.. Itu semua adalah cerita2 karut yang membuang masa kita!


Apakah manusia luar biasa?


Manusia luar biasa adalah orang yang tahu berterima kasih!


Kita tolong A bagi pinjam RM 1.. Sampai mati A ingat kebaikan kita tu. A itu adalah orang luar biasa!.. Walhal RM 1 je.. Bukan tolong sampai RM100 000 pun.. Tapi dia ingat budi kita tu, masyaAllah luar biasa hebat..


Terima kasih Allah..


Berapa banyak kali kita terima kasih dengan Allah? Ke kita ni memang tak tahu nak berterima kasih?..


Kawan2..


Tengok balik diri tu, jari2 yang meng”klik” link anazahra ini pun adalah kurnia dari Allah.. Mata yang manatap blog ini pun kurnia dari Allah.. Akal yang sempurna itu dari Allah.. Kereta yang parking kat luar itu dari Allah..


So? Jadilah manusia luar biasa!


Yang tahu berterima kasih kepada Allah.. Itu la tanda SYUKUR…


Syukur kepada Allah dengan segala nikmat yang telah diberikan. Syukur juga bukan hanya diucapkan didalam hati, tetapi ia juga diterjemahkan melalui perbuatan.. Syukur apabila diberikan tarbiyah, maka dia sebarkan juga kepada orang lain. Sama2 menyeru umat manusia merasai nikmat tarbiyah yang telah dia dapat. Itulah tanda syukur. Menyampaikan dan menyampaikan.. Menyeru dan menyeru.. Tanda terima kasih kepada Allah..


Tanda Syukur!


anazahra

. Jom jadi manusia luar biasa. Tak nak ke?

. Terima kasih Allah

. Semoga Allah redha



3 comments:

blogger addict said...

sejuk masuk blog nie.....thanks yer...sbb berkongsi...

anazahra said...

@blogger addict

alhamdulillah... semoga ada manfaat untuk semua...

Semoga Allah merahmatimu blogger addict

Nor Rehanah said...

سبحان الله Anda memang luar biasa, bukan semua orang boleh menjadi penulis, insyaallah akan dijadikan motivsi diri.

Related Posts with Thumbnails